Cellers Marquès de Murrieta

Senyalització, Senyalització corporativa
08 d’ag.. 2018, Logroño, Espanya

Cellers Marquès de Murrieta

Logroño. Espanya.

La tradició vinícola des de la modernitat

L’origen del celler Marquès de Murrieta va lligat a l’origen del vi de Rioja. El fundador, el Marqués de Murrieta, va elaborar el seu primer vi al 1852 a Logroño, i es va instal·lar a la Finca Ygay a finals de la dècada de 1870. Situada al cor de la Rioja, en aquesta finca s’hi troba el Castell d’Ygay, seu de les bodegues Marqués de Murrieta, i està envoltada de 300 hectàrees de vinyes. Al 2014 es va acabar la rehabilitació i modernització dels més de vint edificis que té. Va ser aleshores i mitjançant el dissenyador Josep Maria Morera, que vàrem rebre l’encàrrec de senyalitzar el celler i d’identificar els diferents edificis de la Finca. L’exquisida arquitectura resultant i la cura amb que la Propietat havia realitzat aquesta reforma, tant de l’interior dels edificis com de les zones externes amb accessos, jardins, camins i places extraordinàriament recuperades, significava una fita professional per a Signes.

L’elecció del material que tindria el compromís d’unificar totes les marques i destins de la senyalització era molt important i l’acer corten complia les expectatives. Aquest material s’integrava perfectament a l’entorn, encaixava amb la filosofia del celler i s’adaptava a l’arquitectura. L’acer patinable o, com es coneix comercialment, l’acer corten és un aliatge d’acer amb níquel, crom i coure. Aquesta composició química permet que l’oxidació tingui unes característiques particulars que protegeixen la peça davant la corrosió atmosfèrica.

Aquesta oxidació confereix a les peces un aspecte rogenc-porpra amb aparença gastada, fins i tot vella o tacada, però que forma part del llenguatge modern de les escultures tradicionals.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.