Art Barcelona

You are here:
  • CULTURA
  • Senyalització
  • SENYALITZACIÓ URBANA

El circuit de l'art a Barcelona

Circuit d’Art Contemporani de Barcelona és una xarxa de galeries, museus, sales i centres d’art contemporani que amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura han creat un circuit que acosta l’art al ciutadà. Els més de quaranta-cinc punts que componen el circuit s’han identificat amb dos colors codi que representen: el rosa a les galeries i el blau a una fundació o centre d’art.

El disseny del suport, tant gràfic com industrial, és obra de Taula de Disseny. Aquest element urbà s’ha materialitzat en un pal metàl·lic coronat per una pastilla, una càpsula on apareix el color codi. El pal permet al ciutadà obtenir informació sobre la programació dels espais i connectar a través del seu Smartphone mitjançant codi QR a tota la informació de la plataforma Barcelona Contactless.

La realització d’aquesta peça va suposar per a la nostra companyia un repte important en l’aspecte industrial. Aquesta peça es troba al mig de la ciutat, ancorada i fonamentada al paviment però amb un “atractiu” molt especial per als col·leccionistes de rètols. Les càpsules que coronen el pal, malgrat que s’han construït a prova de vàndals, reforçada i soldada a l’interior, ha estat objecte de desig en més d’una ocasió, i ha estat arrancada i destrossada. Aquesta situació de constant exposició al vandalisme s’ha reconduït redissenyant la coronació del pal amb una nova solució industrial que resol el problema.