Mercat dels Encants Barcelona

You are here:
  • CENTRES COMERCIALS
  • Senyalització
  • Senyalització Corporativa
  • WAYFINDING DESIGN

Encants Vells

El Mercat Encants de Barcelona va substituir en el 2013 al popular mercat “Encants Vells”. Un espai popular, on es comerciava en llocs en ple carrer. Un espai que es va degradar en el temps i que la nova instal·lació ha vingut a modernitzar.

Aquest nou edifici, dissenyat per b720 Fermín Vázquez Arquitectos, s’ha convertit en un dels recintes més emblemàtics de Barcelona. La seva gran coberta metàl·lica – daurada, brillant – és un gran mirall situat a gairebé 25 metres d’altura, cobrint els 8.000 m² en planta que alberguen 80 botigues i 150 llocs, incloent-hi un espai gastronòmic, pàrquing i serveis. Aquest espai comercial dissenyat en plans lleument inclinats, genera un recorregut continu que simula un passeig pel carrer, lluny de la sensació vertical i tancada d’un centre comercial a l’ús.

Un projecte d’aquestes característiques arquitectòniques és molt difícil d’identificar. D’una banda, la pròpia marca del mercat, que és complexa i molt extensa – ENCANTS BARCELONA Fira de Bellcaire – amb el repte que havia de visualitzar-se des de diferents carrers i a molts metres de distància en un edifici sense façanes i amb el sostre a 25 metres.

La senyalització també tenia una certa complexitat per tractar-se d’un recinte completament permeable i amb infinitat d’accessos. Els llocs i botigues s’havien d’ordenar i numerar en una laberíntica superfície de plans inclinats, amb absència de sostres i amb pocs paraments verticals. Signes va dur a terme el projecte de wayfinding, així com la fabricació i instalació de tots els elements. Un projecte difícil, un projecte per a Signes.