Hotel Renaissance Barcelona Fira

You are here:
  • HOTELS
  • Senyalització
  • Senyalització Corporativa
  • SENYALITZACIÓ D'EMERGÈNCIA
  • Senyalització Interior
  • WAYFINDING DESIGN

Les palmeres de Jean Nouvel

El Renaissance Fira Hotel és un establiment hoteler gestionat per la cadena Marriot, dissenyat per l´equip d´arquitectes Atelier Jean Nouvel, amb la col·laboració de l´estudi d´arquitectes barceloní Ribas & Ribas.

L’edifici està format per dues esveltes torres, unides a les façanes interiors per la planta terrassa i la planta restaurant.

El projecte és una gran interpretació del món vegetal. Les façanes blanques amb serigrafies de palmeres -que són finestres des de l’interior de les habitacions-, els grafismes de plantes impreses a la façana de vidres negres, i el gran bosc de palmeres i vegetació interior, integren d’una manera innovadora la natura a la arquitectura, conformant un espectacular jardí vertical.

Treballar en la senyalització d’un hotel de la mà d’aquests arquitectes és sempre un plus per a Signes. Les idees estan clares des del començament i la nostra feina és molt més senzilla. Estriba a buscar les millors solucions industrials, testant -amb maquetes i prototips- les peces més complexes, i proposant materials discrets o les aplicacions gràfiques més subtils, com requeria l’arquitectura i el projecte.

Es va generar un petit conflicte entre la propietat i l’arquitecte: a la façana s’hi havia d’incorporar un lluminós que el client volia que fos blanc i l’arquitecte verd. Signes va proposar una solució industrial que va acontentar les dues parts, aconseguint que de dia fos blanc i de nit verda. La il·luminació era un tema important. Es van aplicar mànegues de leds verdes a llocs puntuals per donar més realçament vegetal al projecte.

En definitiva, una implantació de la senyalització de forma ínfima i minimalista, per aconseguir identificar i senyalitzar l’hotel, intervenint de manera controlada a l’interiorisme.