Ajuntament de Trillo

You are here:
  • INSTITUCIONS
  • Senyalització
  • SENYALITZACIÓ URBANA

Un projecte molt especial a la riba del riu Tajo

En el 2011 rebem la trucada del dissenyador Javirroyo per a col·laborar industrialment en la fabricació de dues escultures per a l’Ajuntament de Trillo a Guadalajara. Aquest municipi castellà-manxec, igual que moltes altres poblacions espanyoles, estava incorporant rotondes en les carreteres d’accés a l’entrada i sortida de Trillo.

Una d’aquestes escultures era un conjunt escultòric situat en la rotonda de sortida, homenatge al tradicional ofici dels gancheros que es dedicaven a baixar troncs de fusta des de l’alt de les muntanyes utilitzant la força de l’aigua del riu Tajo. El camí de la fusta continuaria fins a la localitat d’Aranjuez, on acabava el seu viatge fluvial, per a ser tractada en diferents factories. El nom de “gancheros” ve dels ganxos que utilitzaven per a anar orientant o empenyent els troncs que quedaven encallats al llarg de la travessia.

En la rotonda d’entrada Javirroyo va plantejar un núvol de 50 peixos que es movien amb la força de l’aire, representant l’aigua, el moviment i l’energia.

Javirroyo tenia les idees molt clares de les escultures que volia i Signes el va assessorar en la part industrial, en l’elecció de materials i en els acabats. La producció, el muntatge i la il·luminació van ser realitzats per la nostra Companyia. Les escultures es van construir en acer tallin per als gancheros i amb pals d’acer inoxidable i els peixos en moviment d’acer tallin.