Hospital del Mar

You are here:
  • SANITAT
  • Senyalització Corporativa
  • Senyalització Interior
  • WAYFINDING DESIGN

Un gran parc de salut al litoral de Barcelona

L´Hospital del Mar és un hospital amb més de 100 anys d´història. Es va inaugurar el 1905 i el 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi en commemoració del seu centenari.

És un hospital de dimensions reduïdes que compta amb 400 llits convencionals i amb unes instal·lacions modernes; boxes polivalents, consultoris, quiròfans, sales de part i gabinets diagnòstics.

Atesa la configuració arquitectònica, està immers en un projecte d’ampliació rellevant, que duplicarà les dimensions actuals, per continuar donant cobertura a les necessitats sanitàries dels barris marítims de Barcelona.

Signes va guanyar el concurs públic per al projecte d?estudi de necessitats de senyalització de l?hospital per identificar el nou edifici i els recorreguts d?accés al nou hospital.

L’equip de tècnics de wayfinding de Signes va desenvolupar un sistema cromàtic per identificar les diferents zones i accessos, dissenyant una família de rètols que faciliten la circulació per les noves instal·lacions: tòtems direccionals, directoris generals i de planta, direccionals, pictogrames, rètols posicionals, un conjunt d’elements de senyalització que ajuden l’usuari de l’hospital a reconèixer els espais, faciliten la comprensió de les noves instal·lacions i ajuden a localitzar el nou hospital.

La senyalització es va complementar amb una retolació específica per a nens a la zona de pediatria. Uns grafismes amables i simpàtics dissenyats per Merçè Núñez Mayoral, fabricats i implantats per Signes per ajudar els usuaris més joves de l’hospital a sentir-se com a casa.