Stade Omnisport Omar Bongo

You are here:
  • ESPORT
  • PROJECTES INTERNACIONALS
  • WAYFINDING DESIGN

Un estadi a Gabon

Gabon és un país a l’est d’Àfrica per sota del Golf de Guinea. En tot el continent africà existeix una gran passió pel futbol i en la seva capital Libreville existia un estadi que requeria una moderna rehabilitació.

La companyia espanyola Eurofinsa ha liderat aquesta obra convertint el nou Stade Omnisport Omar Bongo en una de les més modernes instal·lacions esportives del país, que s’ha aixecat en honor al President Omar Bongo que va governar Gabon del 1967 al 2009. Aquest estadi de futbol pot albergar a 40.000 aficionats.

El projecte d’identificació i senyalització de l’estadi va ser encomanat a Signes. La proposta de Concept Design està basada en els colors verd, groc i blau de la bandera gabonesa. A partir d’aquesta premissa cromàtica s’han dissenyat els diferents suports que permeten identificar l’estadi, localitzar els sectors que es van ordenar seguint els punts cardinals N, S, E i W per a localitzar els accessos, ja que l’arquitectura circular pot confondre als usuaris. A partir de l’accés es van senyalitzar les portes, els passadissos i els seients. La senyalització resol en paral·lel també l’entrada de vehicles i mercaderies.

El projecte incloïa l’estudi de necessitats, disseny gràfic i industrial dels diferents elements; tòtem, direccionals, posicionals, missatges informatius de recomanacions o prohibicions, taquilles, serveis i cafeteries. Tota la senyalització es va realitzar en idioma francès.