Casa Vicens

You are here:
  • CULTURA
  • ESPAIS SINGULARS
  • Senyalització Corporativa
  • Senyalització Interior

La primera casa d´Antoni Gaudí

La Casa Vicens és el primer encàrrec que rep Antoni Gaudí. Li encomana el projecte Manel Vicens, corredor de canvi i borsa de Barcelona en 1883. La casa trigarà dos anys a construir-se i és una casa d’estiueig de la família Vicens. Aquesta icònica obra és declarada Patrimoni Mundial per la Unesco el 2005.

El jove Gaudí és un arquitecte singular i avançat, en aquesta primera obra ja demostra una creativitat i un disseny realment innovadors per a l’època amb solucions arquitectòniques i decoratives que enlluernen per la imaginació i la tècnica.

La casa l’amplia el 1925 Joan Baptista Serra de Martínez perquè la família converteix la casa d’estiueig a la seva vivenda habitual.

No és fins al 2018 que els arquitectes David García, Elías Torres i José Antonio Martinez Lapeña amb l?ajuda de restauradors experts la converteixen a la casa museu que avui és propietat de Banca Mora.

L’estudi de necessitats de senyalització del nou museu el van fer tècnics a wayfinding de Signes recolzats per la companyia de branding Mucho, professionals experts en disseny gràfic per a senyalització d’espais. També Signes ha realitzat tota la fabricació i el muntatge industrial de la senyalització de les quatre plantes amb el màxim respecte a l’edifici i sota la premissa que en aquest projecte, menys és més.

Els rètols, minimalistes, s’han col·locat únicament als llocs imprescindibles, utilitzant materials i acabats discrets, complint la funció d’identificar un espai desconegut i resolent els problemes de comunicació i senyalització d’aquesta singular casa museu.