Cellers Marqués de Murrieta

You are here:
  • ALIMENTACIÓ I BEGUDES
  • Senyalització
  • Senyalització Corporativa

La tradició vinícola des de la modernitat

L’origen del celler Marquès de Murrietava unit a l’origen del vi de Rioja. El seu fundador, el Marquès de Murrieta, va elaborar el seu primer va venir en 1852 a Logronyo, i es va instal·lar en la Finca Ygay a la fi de la dècada de 1870. Situada en el cor de la Rioja, aquesta finca alberga el Castell de Ygay, seu dels cellers Marquès de Murrieta, i està envoltada de 300 hectàrees de vinyes. En 2014 es va acabar la rehabilitació i modernització de les seves més de vint edificis; va ser en aquest moment i a través del dissenyador Josep Maria Morera, que rebem l’encàrrec de senyalitzar el celler i d’identificar els diferents edificis de la Finca. L’exquisida arquitectura resultant i el compte amb què la Propietat ha realitzat aquesta reforma, tant de l’interior dels edificis com les zones externes amb accessos, jardins, camins i places extraordinàriament recuperades, significava un repte professional per a Signes.

L’elecció del material que tindria el compromís d’unificar tots les marques i destins de la senyalització era molt important i l’acer tallin complia aquestes expectatives. Aquest material s’integrava perfectament en l’entorn, encaixava en la filosofia del celler i s’acoblava a l’arquitectura. L’acer autopatinable o, com es coneix comercialment acer tallin, és un aliatge d’acer amb níquel, crom i coure. Aquesta composició química permet que la seva oxidació tingui unes característiques particulars que protegeixen la peça enfront de la corrosió atmosfèrica.

Aquesta oxidació confereix a les peces un aspecte vermellós-porpra amb aparença gastada, fins i tot vella o tacada, però que forma part del llenguatge modern de les escultures tradicionals.