Palau de la Música Catalana

You are here:
  • CULTURA
  • Senyalització
  • Senyalització Interior
  • WAYFINDING DESIGN

Una sala de concerts Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

A principis del Segle XX els industrials catalans amants de la música i de l’art van finançar la construcció del Palau de la Música Catalana. El va encarregar va recaure sobre l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, es va construir a partir de 1905 i es va inaugurar en 1908.

L’obra modernista és de gran originalitat, aportant l’arquitecte ja en aquesta època solucionis molt innovadores, creatives i tecnològiques.

En 1997 la Unesco va incloure l’edifici en el seu catàleg de Patrimoni de la Humanitat. A la fi dels anys 80 se li encarrega a l’equip d’Óscar Tusquets, Lluís Clotet i Carlos Díaz l’ampliació del Palau, obtenint per aquest projecte el Premi FAD d’Arquitectura, Reforma i Rehabilitació.

L’arquitecte Óscar Tusquets va recomanar a Signes per a la realització del projecte de senyalització del Palau. Aquest arquitecte col·labora amb Signes habitualment des de fa molts anys i en aquesta ocasió l’encàrrec era un compromís professional rellevant donada la història i l’ús de l’edifici.

El repte era realitzar una senyalització que no es veiés, pràcticament transparent però que alhora complís la seva funció, que estigués completament integrada en l’edifici. En aquest projecte més que mai “menys és més”.

Fugim dels suports tradicionals per a treballar amb llautó pavonado, fresant les tipografies amb lligadures dissenyades per Eva Blanch per a aquest projecte, convertint qualsevol rètol en un element més de tota la decoració, es van utilitzar miralls com a suports d’informació. En la façana principal envidrada, es va retolar amb la tècnica de gravat a l’àcid, el logotip del Palau de la Música. És un dels nostres projectes més emblemàtics.