Hotel Espanya

You are here:
  • HOTELS
  • Senyalització
  • Senyalització Corporativa
  • SENYALITZACIÓ D'EMERGÈNCIA
  • Senyalització Interior

Una joia del Modernisme català

L’Hotel España, construït el 1859 i ubicat al centre històric de Barcelona, ​​és una joia del Modernisme català. L’arquitecte Lluís Domènech i Montaner el va reformar l’any 1900 aplicant els darrers avenços de l’època, va instal·lar un dels primers ascensors de Barcelona amb línia de telèfon i electricitat. Al projecte hi van col·laborar artistes del moment com el pintor Ramon Casas que es va encarregar d’esgrafiar motius marins al menjador i l’escultor Eusebi Arnau autor de la magnífica xemeneia d’alabastre de cinc metres d’alçada representant les edats de l’home.

El 2010 es va rehabilitar per reprendre l?esperit de Montaner, ja que el pas del temps havia degradat l?edifici. Avui és una joia del Modernisme que respira a tots els seus racons la història de Barcelona, ​​però en paral·lel gaudeix de les millors i més modernes instal·lacions.

Als comandaments del restaurant Fonda España hi ha el cuiner Martín Berasategui.

La interiorista Merçè Borrell, responsable del projecte, va encarregar l’estudi de necessitats de senyalització a Signes.

Com a tots els edificis històrics protegits, la senyalització ha de complir la seva funció sense estridències passant el més desapercebuda possible.

Per identificar la façana principal obviem els suports i les bases dels rètols i es va optar per lletres individuals soltes, fabricades sobre alumini fresat, pintades i integrades a l’arquitectura. Completant l’exterior amb marcatge de vinils a les vidrieres elegants que disposa l’hotel i el restaurant.

Amb el mateix material alumini fresat i pintat, es van senyalitzar números de planta, direccionals per localitzar habitacions i espais monumentals, números d’habitació, posicionals i pictogrames. Es va completar el projecte amb la senyalització d’emergència i evacuació normalitzada a Signes, que cobreix la normativa existent.