Université Mohammed VI Polytechnique

You are here:
  • EDUCACIÓ
  • PROJECTES INTERNACIONALS
  • WAYFINDING DESIGN

Alimentar los talentos de hoy, para construir el África del mañana

En Ben Guerir en els voltants de Marràqueix al Marroc s’ha construït la Universitat Mohammed VI (UM6P) amb l’objectiu de modernitzar el País. Aquesta institució d’ensenyament superior amb vocació internacional està connectada amb la xarxa d’universitats, escoles, institucions i actors industrials internacionals. Una universitat moderna que busca la innovació en la formació dels empresaris marroquins del futur. Nous talents d’avui per a dirigir l’Àfrica del futur.

L’edifici és obra de Ricardo Bofill Taller d’Arquitectura de Barcelona en col·laboració amb l’arquitecte marroquí Elie Mouyal, aquest equip va guanyar el concurs internacional en 2010 organitzat pel grup OCP, empresa líder en l’extracció i transformació de fosfats. Aquesta obra és una fita dins de l’ambiciós projecte de la Ciutat Verda Mohammed VI.

L’any 2016 el Taller de Ricardo Bofill va contactar amb Signes per a encarregar-nos el disseny i estudi de necessitats de la senyalització de la Universitat que ja estava en construcció. Signes col·labora des de fa anys amb l’equip de Bofill i per a nosaltres és un honor comptar amb la seva confiança.

El Concept Design es va desenvolupar seguint les evidents referències marcades per l’arquitectura, el camí era clar i les nostres propostes van encaixar de seguida amb el criteri dels arquitectes. Nos pusimos de acuerdo para diseñar la familia de rótulos que deberían resolver las necesidades de señalización de la Universidad.

Unos grandes tótems dan la bienvenida a los estudiantes y usuarios del edificio, que con la ayuda de directorios de pie direccionales permiten a los vehículos localizar los diferentes aparcamientos y a los peatones encontrar los accesos. El resto de señales repartidas por todo el edificio, permiten localizar las aulas, habitaciones, despachos, salas y el resto de dependencias con facilidad. El proyecto se ha realizado en varias fases ya que la superficie de la universidad es de 17 Ha. La inauguración oficial por el Rey de Marruecos se realizó en el 2017.