Hospital Vall d’Hebron

You are here:
  • SANITAT
  • Senyalització Corporativa
  • WAYFINDING DESIGN

Un centre líder en assistència, investigació, docència i innovació

Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, amb més de 60 anys d’història i situat al barri d’Horta-Guinardó de Barcelona, ​​està format per 22 edificis on hi treballen 9.000 professionals que atenen 1.200.000 de pacients a l’any.

És un parc sanitari de referència mundial on assistència, investigació, docència i innovació treballen conjuntament per donar el millor servei i atenció al pacient. El Campus és la suma de quatre entitats: l’Hospital Universitari Vall d’Hebron (amb els quatre centres especialitzats; el General, l’Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia Rehabilitació i Cremats), el Vall d’Hebron Institut de Recerca , la Vall d’Hebron Institut d’Oncologia i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya.

Signes va ser l’adjudicatari del concurs públic per realitzar el projecte de wayfinding i la fabricació i instal·lació de la senyalització exterior. El Concept Design es va treballar tenint en compte el manual d’Identitat Corporativa del Campus. Es van estudiar els fluxos i les circulacions per definir les diferents tipologies dels rètols i es va treballar en el disseny gràfic i industrial, creant un codi numèric i cromàtic per facilitar la identificació i els serveis dels diferents edificis que formen el Campus.

La senyalització està formada principalment per tres tipologies de rètols: direccionals per als vianants, fabricats amb pals d’alumini i diverses lamel·les que indiquen els diversos camins que dirigeixen el pacient al seu edifici de destinació; els direccionals lluminosos per a vehicles, que indiquen clarament el recorregut que poden seguir amb indicacions especials per arribar amb facilitat a les diferents unitats d’Urgències a diferents edificis del campus, i els rètols posicionals identificatius ubicats a les entrades de tots els edificis, en què la seva clara numeració i solució cromàtica ajuden a la seva visualització fàcil per no tenir pèrdua.