Hospital Universitari Sant Joan de Reus

You are here:
  • SANITAT
  • Senyalització Corporativa
  • Senyalització Interior
  • WAYFINDING DESIGN

Un centre sanitari d'última generació

Els orígens concrets de l’Hospital de Reus són poc coneguts, només se sap que ja existia l’any 1244 segons els escrits del doctor en història Pere Anguera. Després de diferents ampliacions, noves ubicacions i reformes estructurals és en 1985 quan es consolida com a hospital de referència a la Comarca.

El nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus és la major inversió (120 milions de €) realitzada a la ciutat de Reus. La seva construcció va durar quatre anys i es va inaugurar a la fi del 2010. Compta amb 352 llits repartits en 7 plantes.

L’hospital presta una assistència sanitària de qualitat amb serveis sanitaris excel·lents i dona treball a més de 1.000 persones.

Signes va guanyar el projecte d’estudi de necessitats i disseny de la senyalització de l’hospital. Organitzar la senyalització d’aquesta mola de gairebé 100.000 m² no va ser tasca fàcil. Per a això es van realitzar innombrables visites a l’obra per a entendre la complicada xarxa composta d’accessos, passadissos, plantes, pàrquing i diversos edificis. Tota la informació es recull en un enorme panell que es troba en l’hall principal que com a directori general ordena verticalment la informació amb 6 codis cromàtics. Els nuclis d’ascensors identificats amb grans banderoles perpendiculars –l’espai és enorme– organitzen els accessos d’una forma visible i ordenada. La senyalització es complementa amb un sistema modular versàtil a través de rètols direccionals, posicionals, pictogrames i marcatge de vidrieres.