Université Mohammed VI Polytechnique

Wayfinding Design
30 de gen.. 2019, Ben Guerir, Marroc

Alimentar els talents d'avui, per construir l'Àfrica del demà

A Ben Guerir, a les immediacions de Marrakech al Marroc, s'ha construït la Universitat Mohammed VI (UM6P) amb l'objectiu de modernitzar el País. Aquesta institució d'ensenyament superior amb vocació internacional, està connectada amb la xarxa d'universitats, escoles, institucions i actors industrials internacionals. Una universitat moderna que busca la innovació en la formació de les empresaris marroquins del futur. Nous talents d'avui per dirigir l'Àfrica del futur.

L'edifici és obra de Ricardo Bofill Taller d'Arquitectura de Barcelona en col·laboració amb l'arquitecte marroquí Elie Mouyal, aquet equip va guanyar el concurs internacional al 2010 organitzat pel grup OCP, empresa líder en l'extracció i transformació de fosfats. Aquesta obra és una fita dins de l'ambiciós projecte de la Ciutat Verda Mohammed VI.

A l'any 2016 el Taller d'en Ricardo Bofill va contactar amb Signes per encarregar-nos el disseny i l'estudi de necessitats de la senyalització de la Universitat que ja estava en construcció. Signes col·labora des de fa anys amb l'equip de Bofill i per a nosaltres és un prestigi gaudir de la seva confiança.

El concept design es va desenvolupar tot seguint les evidents referències marcades per l'arquitectura, el camí era clar i les nostres propostes van encaixar ràpidament amb el criteri dels arquitectes. Ens vàrem posar d'acord per dissenyar la família de rètols que haurien de resoldre les necessitats de senyalització de la Universitat.

Uns grans tòtems donen la benvinguda als estudiants i usuaris de l'edifici, que amb l'ajuda de directoris de peu direccionals permeten als vehicles localitzar els diferents aparcaments i als vianants trobar els accessos. La resta de senyals repartides per a tot l'edifici permeten localitzar les aules, habitacions, despatxos, sales i la resta de dependències amb facilitat. El projecte s'ha realitzat en diverses fases ja que la superfície de la universitat és de 17 Ha. El Rei el Marroc va inaugurar-la oficialment, al 2017.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.