Mercat dels Encants de Barcelona

Senyalització, Senyalització corporativa, Wayfinding Design
19 d’oct.. 2017, Barcelona, Espanya

Mercado Encants Barcelona

Barcelona. Espanya

Encants Vells

El Mercat dels Encants de Barcelona va substituir el 2013 al popular mercat "Encants Vells". Un espai popular, on es comerciava en paradetes al mig del carrer. Un espai que es va degradar amb el temps i que la nova instal·lació ha vingut a modernitzar.

Aquest nou edifici, dissenyat per b720 Fermín Vázquez Arquitectos, s'ha convertit en un dels recintes més emblemàtics de Barcelona. La gran coberta metàl·lica (daurada, brillant) és un gran mirall situat a gairebé 25 metres d'altura, cobrint els 8.000 m2 en planta que alberguen 80 botigues i 150 paradetes, incloent un espai gastronòmic, un pàrquing i serveis.

Aquest espai comercial dissenyat en plans lleument inclinats genera un recorregut continu que simula un passeig pel carrer, lluny de la sensació vertical i tancada d'un centre comercial a l'ús.

Un projecte d'aquestes característiques arquitectòniques és molt difícil d'identificar. D'una banda, la pròpia marca del mercat, que és complexa i molt extensa (ENCANTS DE BARCELONA, Fira de Bellcaire) amb el repte que s'havia de visualitzar des de diferents carrers i a molts metres de distància en un edifici sense façanes i amb el sostre a 25 metres .

La senyalització també tenia una certa complexitat per tractar-se d'un recinte completament permeable i amb infinitat d'accessos. Les paradetes i les botigues s'havien d'ordenar i numerar en una laberíntica superfície de plans inclinats, amb absència de sostres i amb pocs paraments verticals.

Signes va dur a terme el projecte de wayfinding, així com la fabricació i la instal·lació de tots els elements. Un projecte difícil, un projecte per Signes.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.