Hotel España

Senyalització, Senyalització corporativa, Senyalització d'emergència, Senyalització interior
02 d’abr.. 2017, Barcelona, Espanya

Una joia del Modernisme català

L’Hotel España es va construir al 1859 i està ubicat al centre històric de Barcelona, és una joia del Modernisme català. L’arquitecte Lluís Domènech i Montaner el va reformar l’any 1900 aplicant els últims avanços de l’època. Va instal·lar-hi un dels primers ascensors de Barcelona amb línia de telèfon i d’electricitat. Van col·laborar al projecte, artistes del moment com el pintor Ramon Casas, que es va encarregar d’esgrafiar motius marins al menjador i l’escultor Eusebi Arnau, autor de la magnífica xemeneia d’alabastre de cinc metres d’alçada que representa les edats de l’home.

Al 2020 es va rehabilitar per reprendre l’esperit de Montaner, ja que el pas del temps havia degradat l’edifici. Avui és una joia del Modernisme que respira en tots els seus racons, la història de Barcelona, però que en paral·lel, gaudeix de les millors i més modernes instal·lacions.

Al comandament del restaurant Fonda España hi és el cuiner Martín Berasategui.

La interiorista Mercè Borrell, responsable del projecte, va encarregar l’estudi de necessitats de senyalització a Signes.

Com a tots els edificis històrics protegits, la senyalització ha de complir la seva funció sense estridències i passant el més desapercebuda possible.

Per identificar la façana principal vàrem obviar els suports i les bases dels rètols i vàrem optar per les lletres individuals soltes, fabricades sobre alumini fresat, pintades e integrades a l’arquitectura. Vàrem completar l’exterior amb marcatge de vinils a les elegants cristalleres que tenen l’hotel i el restaurant.

Amb el mateix material d’alumini fresat i pintat, es va senyalitzar: números de planta, direccionals per localitzar les habitacions i espais monumentals, números d’habitació, posicionals i pictogrames. Es va completar el projecte amb la senyalització d’emergència i evacuació normalitzada a Signes, que cobreix la normativa existent.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.