Hospital del Mar

Senyalització corporativa, Senyalització interior, Wayfinding Design
30 de gen.. 2019, Barcelona, Espanya

Un gran parc de salut en el litoral de Barcelona

L’Hospital del Mar és un hospital amb més de 100 anys d’història. Es va inaugurar al 1905 i al 2005 va rebre la Creu de Sant Jordi en commemoració del seu centenari. És un hospital de dimensions reduïdes, amb 400 llits convencionals i unes instal•lacions modernes: boxes polivalents, consultoris, quiròfans, sales de part i gabinets diagnòstics.

Per la seva configuració arquitectònica, es troba immers en un projecte d’ampliació rellevant, que duplicarà les dimensions actuals per continuar donant cobertura a les necessitats sanitàries dels barris marítims de Barcelona.

Signes va guanyar el concurs públic per a l’estudi de necessitats de senyalització de l’hospital per identificar el nou edifici i els recorreguts d’accés al nou hospital.

L’equip de tècnics de wayfinding de Signes va desenvolupar un sistema cromàtic per identificar les diferents zones i accessos amb el disseny d’una família de rètols que faciliten la circulació per les noves instal·lacions: tòtems direccionals, directoris generals i de planta, direccionals, pictogrames, rètols posicionals, un conjunt d’elements de senyalització que ajuden a l’usuari de l’hospital a reconèixer els espais, facilita la comprensió de les noves instal·lacions i ajuden a localitzar el nou hospital. La senyalització es va complementar amb una retolació específica per a nens, a la zona de pediatria. Uns grafismes amables i simpàtics dissenyats per Mercè Núñez Mayoral, fabricats i implantats per Signes per ajudar als usuaris més joves de l’hospital a trobar-s’hi com a casa.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.