Casa Vicens

Senyalització corporativa, Senyalització interior
03 de febr.. 2019, Barcelona, Espanya

La primera casa d’Antoni Gaudí

La Casa Vicens és el primer encàrrec que rep Antoni Gaudí. Li encarrega el projecte Manel Vicens, corredor de canvi i borsa de Barcelona al 1883. La casa trigarà dos anys en construir-se i és una casa d’estiueig de la família Vicens.

Aquesta icònica obra es declarada Patrimoni Mundial per la Unesco al 2005.

El jove Gaudí és un arquitecte singular i avançat, en aquesta primera obra ja demostra una creativitat i un disseny realment innovador per a l’època amb solucions arquitectòniques i decoratives que enlluernen per la seva imaginació i la seva tècnica.

La casa l’amplia Joan Baptista Serra de Martínez al 1925 perquè la família converteix la casa d’estiueig en el seu habitatge habitual.

No és fins el 2018 que els arquitectes David García, Elías Torres i José Antonio Martínez Lapeña amb l’ajuda de restauradors experts, la converteixen en la casa museu que avui és propietat de Banca Mora.

L'estudi de necessitats de senyalització del nou museu el van realitzar tècnics en wayfinding de Signes recolzats per la companyia de branding Mucho, professionals experts en disseny gràfic per a la senyalització d’espais.

També Signes ha realitzat tota la fabricació i muntatge industrial de la senyalització de les quatre plantes amb el màxim respecte per l’edifici i sota la premissa que en aquest projecte, menys és més.

Els rètols, minimalistes, s’han col·locat únicament a llocs imprescindibles, fent servir materials i acabats discrets que compleixen la funció d’identificar un espai desconegut i resolent els problemes de comunicació i de senyalització d’aquesta singular casa museu.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.