Adif

Senyalització, Senyalització corporativa, Senyalització interior, Wayfinding Design
18 de maig. 2018, Implantació a nivell nacional. , Espanya

Adif

Implantació a nivell nacional. Espanya

La senyalització és un servei públic.

L’Administrador de Infraestructures Ferroviàries és una entitat pública que pertany al Ministeri de Foment. És l’empresa pública que gestiona la xarxa de línies de ferrocarril i les estacions en el territori nacional.

Adif va contractar a l’empresa SUMMA, especialistes en branding, pel disseny i desenvolupament de la nova identitat corporativa que s’hauria d’implantar en tots els accessos a les estacions, a les façanes dels edificis, vestíbuls interiors, botigues, serveis i andanes. SUMMA va incorporar al seu equip de treball a Signes per a la realització de l’estudi de necessitats de senyalització de les estacions i del disseny industrial. El repte era important, ja que la família d’elements a desenvolupar en un projecte d’aquestes característiques és infinita i les múltiples necessitats de la senyalització d’aquestes infraestructures a nivell nacional, és immensa.

Es van organitzar unes visites per entrar en el projecte i confirmar els usos, adreces i destins dels usuaris. Es van seleccionar diferents tipologies d’estacions:

· Petites, mitjanes i grans

· Urbanes i rurals

· Amb pàrquing al mateix edifici, amb pàrquing exterior o sense pàrquing.

Amb aquesta varietat d’estacions es va dissenyar una família d’elements de senyalització exterior, interior i d’emergència i evacuació, per a cobrir el 100% de les necessitats d’identificació i de senyalització dels edificis i d’estacions d’Adif.

 

La següent fase – un cop realitzat el disseny industrial- va ser la de visitar totes les estacions per relacionar les necessitats de senyalització de cadascuna. Amb aquesta informació Adif va encarregar la producció i muntatge a diverses companyies degut a la magnitud del projecte, i va comptar amb Signes per a les primeres estacions prototip i per a les aplicacions més emblemàtiques.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.