Senyalització turística

Solucions multilingües per a cada projecte de senyalització turística

El turisme és un sector molt important en l’economia mundial. El visitant de zones turístiques (ciutats o pobles, espais naturals, platges, rutes per la natura, etc.), generalment no disposa de l’experiència i el coneixement del medi ja que, a priori, no està habituat a l’espai.

El desenvolupament d’un projecte de disseny de senyalització turística ha de solucionar aquestes deficiències, proposant ubicacions correctes i tota la informació necessària: elements informatius; plànols de situació de l’usuari a la zona, en els que apareguin les destinacions més rellevants; rètols direccionals que orientin els usuaris pels diferents recorreguts; elements posicionals amb explicacions de la destinació, etc.

L’estudi de les necessitats d’un projecte turístic s’ha d’escometre des del principi amb la percepció que el visitant no té cap referència visual ni de nomenclatura existent, i per això el projecte serà molt intuïtiu i fàcil d’entendre per poder arriba al màxim de persones que estiguin descobrint un nou espai.

El repte és facilitar la millor comprensió de la senyalització i de la ubicació de les destinacions.

La part industrial també ha d’adaptar-se a cada entorn, amb cura especial en l’ergonomia i el disseny de cada element, sempre respectuós amb l’entorn. Els materials exposats a les inclemències del temps o propers al mar han de ser tractats amb la més alta qualitat en la seva fabricació i acabats per evitar el seu ràpid deteriorament o un manteniment excessiu. L’enllumenat dels suports s’ha d’ajustar igualment pensant en aquests mateixos paràmetres de durabilitat i de fàcil manteniment.

S’han de trobar solucions tipogràfiques adequades, pictogrames per a cada exigència i respostes cromàtiques apropiades que permetin i ajudin a visualitzar correctament els grafismes i els continguts de cada senyal. L’ús de pictogrames internacionals és de vital importància en aquest tipus de projecte. El seu fàcil reconeixement facilitarà una millor observació i comprensió a través de registres reconeixibles i permetrà una ràpida localització de les destinacions turístiques.

Sol·licitar un pressupost

Sol·licitar un pressupost

Sol·licitut no enviada. Intenta-ho més tard.

back to top

Utilizem cookies propies i de tercers, per realitzar l'analisis de la navegació dels usuaris. Si continua navegant, considerem que accepta l'ús. Per poder canviar la configuració i obtenir més informació faci click aquí. Per amagar aquest missatge, faci click aquí.