Paranimf. Escola Industrial de Barcelona

Senyalització, Senyalització corporativa, Senyalització d'emergència, Senyalització interior, Wayfinding Design
25 de febr.. 2024, Barcelona, España

Paranimf. Escola Industrial de Barcelona

Actualment el recinte de l’Escola Industrial de Barcelona va néixer a final del s XIX com a una gran fàbrica de filats i teixits de cotó. Tot i que va tenir una curta vida fabril, en aquell període va destacar per les seves dimensions i per la qualitat de les edificacions. Avui, 150 anys després, amb moltes intervencions de restauració, reutilització i conservació per part de la Diputació de Barcelona, es pot gaudir encara d’un patrimoni arquitectònic, modernista i industrial, impressionant.

L'element central d’aquest nou complex cultural és un versàtil auditori, amb diverses sales annexes que el complementen, damunt qual s’alça una cúpula espectacular de 20 metres de diàmetre. La rehabilitació del Paranimf s’ha fet recuperant els element originals – com la fusta del sostre o les Vidreres-, i mantenint les característiques principals. Fruit de la intervenció que es va iniciar al 2017, va renéixer un espai de gran valor artístic, dotat de la tecnologia més avançada per acollir usos diversos, com espectacles, conferències, congressos o actes ciutadans.

Un auditori singular en un espai de referència

Signes s’ha encarregat de realitzar el Projecte de Wayfinding i posteriorment la producció e instal·lació de tots els elements de senyalització, inclosa la d’emergència.
El disseny dels elements esdevé dels conceptes de volum i buit; amb un exhaustiu estudi de les projeccions d’ombres sobre l’arquitectura i a partir de l’ús de subjeccions ocultes i fresats sobre el material, per aconseguir que a ulls de l’usuari, els elements de senyalització estiguin separats de la paret, projectant ombres i respectant al màxim l’arquitectura de l’edifici.
El resultat d’aquest projecte és una senyalització que integra la funcionalitat i singularitat amb una estètica ciutadana.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.