Palau de la Música Catalana

Senyalització, Senyalització interior, Wayfinding Design
02 d’abr.. 2017, Barcelona, Espanya

Una sala de concerts Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO

A principis del Segle XX, els industrials catalans amants de la música i de l’art varen finançar la construcció del Palau de la Música Catalana. L’encàrrec va recaure sobre l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, es va construir a partir del 1905 i es va inaugurar al 1908.

L’obra modernista és d’una gran originalitat on l’arquitecte aporta, ja en aquesta època, solucions molt innovadores, creatives i tecnològiques.

Al 1997, l’Unesco va incloure l’edifici al seu catàleg de Patrimoni de la Humanitat. A finals dels ‘80 es va encarregar a l’equip d’Óscar Tusquets, Lluís Clotet i Carlos Díaz, l’ampliació del Palau, fet pel qual van obtenir per aquest projecte, el premi FAD d’Arquitectura, Reforma i Rehabilitació.

L’arquitecte Óscar Tusquets va recomanar a Signes per a la realització del projecte de senyalització del Palau. Aquest arquitecte col·labora habitualment amb Signes des de fa molts anys i en aquesta ocasió, l’encàrrec era un compromís professional rellevant degut la història i a l’ús de l’edifici.

El repte era fer una senyalització que no es veiés, pràcticament transparent però que a l’hora complís amb la seva funció, havia d’estar completament integrada a l’edifici. En aquest projecte més que mai “menys és més”.

Vàrem fugir dels suports tradicionals per treballar amb llautó pavonat, fresant les tipografies amb lligadures dissenyades per Eva Blanch per aquest projecte, convertint qualsevol rètol en un element més de tota la decoració. Es van utilitzar miralls com a suports d’informació.

El logotip del Palau de la Música es va retola a la façana principal de vidre amb la tècnica de gravat al l’àcid. És un dels nostres projectes més emblemàtics.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.