Hotel Renaissance Barcelona Fira

Senyalització, Senyalització corporativa, Senyalització d'emergència, Senyalització interior, Wayfinding Design
19 d’oct.. 2017, Barcelona, Espanya

Hotel Renaissance Barcelona Fira

Barcelona. Espanya

Las palmeras de Jean Nouvel

El Renaissance Fira Hotel és un establiment hoteler gestionat per la cadena Marriot, dissenyat per l'equip d'arquitectes Atelier Jean Nouvel, amb la col·laboració de l'estudi d'arquitectes barceloní Ribas & Ribas.

L'edifici està format per dues esveltes torres, unides en les façanes interiors per la planta terrassa i la planta restaurant. El projecte és una gran interpretació del món vegetal. Les façanes blanques amb serigrafies de palmeres -que són finestres des de l'interior de les habitacions-, els grafismes de plantes impreses a la façana de vidres negres, i el gran bosc de palmeres i vegetació interior, integren d'una manera innovadora la natura a l'arquitectura, conformant un espectacular jardí vertical.

Treballar en la senyalització d'un hotel de la mà d'aquests arquitectes sempre és un plus per a Signes. Les idees estan clares des de l'inici i el nostre treball és molt més senzill. Rau en buscar les millors solucions industrials, testant (amb maquetes i prototips) les peces més complexes i proposant els materials més discrets o les aplicacions gràfiques més subtils, com requeria l'arquitectura i el projecte.

Es va generar un petit conflicte entre la propietat i l'arquitecte: a la façana s'havia d'incorporar un lluminós que el client volia que fos blanc i l'arquitecte verd. Signes va proposar una solució industrial que va acontentar a ambdues parts, aconseguint que de dia fos blanc i de nit, verd. La il·luminació era un tema important. Es van aplicar mànegues de leds verds en llocs puntuals per donar més realç vegetal al projecte.

En definitiva, una implantació de la senyalització de forma ínfima i minimalista, per aconseguir identificar i senyalitzar l'hotel, intervenint d'una manera controlada en l'interiorisme.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.