Fòrum Barcelona 2004

Senyalització, Senyalització corporativa, Senyalització interior
02 d’abr.. 2017, Barcelona, Espanya

El primer Fòrum Universal de les Cultures

El Fòrum Universal de les Cultures es va organitzar per primera vegada a Barcelona l’any 2004. L’esdeveniment va recaure sobre tres eixos: el desenvolupament sostenible, la diversitat cultura i les condicions per a la Pau.

Aquesta primera edició, la va organitzar la Generalitat de Catalunya, el Govern Espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i la Unesco. L’origen pretenia ser un projecte itinerant que es va replicar als tres anys a la ciutat de Monterrey (Mèxic). La realitat va ser que després d’aquesta edició, el projecte va deixar d’existir.

La cita de Barcelona va congregar més de tres milions de visitants i en el conjunt d’activitats del Fòrum van participar més de sis milions de persones des del 9 de maig fins al 26 de setembre de 2004.

Signes va participar activament en aquest projecte des de l’inici col·laborant amb els arquitectes directors del projecte.

El disseny gràfic i la comunicació visual va ser obra del prestigiós dissenyador América Sánchez. La característica d’aquest projecte era la sostenibilitat i la fabricació d’elements efímers que després de l’esdeveniment tinguessin utilitat, sota aquesta premissa, es van dissenyar elements de tota la senyalització, fent ús de materials, recursos i solucions de disseny, econòmiques i reutilitzables.

El projecte fabricat per Signes abastava la totalitat del recinte, 30 hectàrees, que incloïen un espigó de més de 800 metres decorat amb el grafisme corporatiu de l’esdeveniment. Els tòtems/seients adreçaven a tots els destins i àrees del Fòrum, i la senyalització interior dels edificis, es va desenvolupar pensant en la futura utilitat com a Centre de Convencions Internacional. Un gran projecte en el que Signes va fabricar el 100% i un repte superat en un curt període de temps que vàrem disposar per executar-lo.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.