Fútbol Club Barcelona

Senyalització, Senyalització corporativa, Wayfinding Design
24 d’oct.. 2017, Barcelona, Espanya

Fútbol Club Barcelona

Barcelona. Espanya

FCB. Viure l'experiència del Futbol

A més de ser un dels clubs més importants del món, l'estadi del Futbol Club Barcelona és un destacat enclavament turístic de la ciutat de Barcelona, ​​que atreu diàriament a milers de visitants, convertint el Museu del Club en el museu més visitat de Catalunya en tot l'any 2015.

Aquest fet significa que la configuració d'usos de l'entorn de l'estadi en el dia a dia és molt diferent a la que s'aplica en els dies de partit.

Des del club van destacar la necessitat d'ordenar el gran flux de visitants diaris, de manera que s'optimitzessin els recorreguts dels usuaris i es garantís al mateix temps la seguretat d'un entorn compartit per vianants, vehicles particulars i autocars.

La zona del Camp Nou està poblada d'elements visuals, publicitat i comunicació. La nova senyalització havia de conviure i destacar en aquestes condicions, transmetent sempre l'esperit "fan" i amb el handicap de controlar la inversió sense perdre en qualitat, ja que el futur projecte de remodelació de l'estadi, a dos anys vista d'arrencar, reconfigurarà de nou tota la seva estructura.

Signes va realitzar un projecte d'estudi de necessitats juntament amb l'equip d'operacions del Club, per plantejar els diferents circuits d'accés fins arribar a l'entrada del Museu, que és un dels majors atractius al Tour de visita. L'estudi de necessitats incloïa el projecte de disseny dels elements de senyalització, amb elements formats per estructures portants bàsiques en forma de pòrtics o porteries i revestides amb panells composite laminats amb gràfics en vinil, què transmeten una imatge molt "fan Blaugrana". Complementat amb vinils en parets i vidres, així com pintura a terra, es van creant circuits que acompanyen al visitant des del principi fins al final, fent molt senzilla la navegació. S'ha aconseguit dirigir als visitants de manera intuïtiva cap circuits diferents als que abans seguien, atrets per la imponent força que exercia la visió de l'entrada de l'estadi.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.