Clínica Corachan

Senyalització, Senyalització corporativa, Senyalització d'emergència, Senyalització interior, Wayfinding Design
19 d’oct.. 2017, Barcelona, Espanya

Clínica Corachan

Barcelona. Espanya

Tot canvia, res canvia.

Sota aquest lema, la Clínica Corachan afronta un projecte de transformació en el qual, sobre els mateixos principis de proximitat, qualitat i professionalitat que projecten des de la seva fundació al 1921, fan una decidida aposta per la tecnologia i la innovació.

Aprofitant la inauguració de la quarta ampliació de la Clínica, es van plantejar renovar el programa de senyalització incorporant també la nova marca que estrenen. Aquest canvi va suposar un repte important per a l'estudi de necessitats de wayfinding. Arran de les diferents ampliacions que ha viscut la institució, la circulació interna resulta molt complexa, perquè transcorre a través de quatre edificis d'arquitectura diversa i amb diferents nivells que es connecten entre si.

En un treball en col·laboració amb l'estudi de disseny Mucho, què es va fer càrrec del disseny gràfic, Signes va desenvolupar l'estudi de necessitats, amb una anàlisi i revisió dels sistemes de codificació, identificació i numeració de plantes, codificació de consultes i numeració d'habitacions, per millorar la coherència del conjunt.

També va desenvolupar el projecte complet de wayfinding, així com el disseny industrial, la producció i la instal·lació de la senyalització exterior i interior de la nova ampliació.

El projecte de wayfinding es va basar en aplicacions lleugeres amb elements d'alumini lleugers, flotant a la paret, que s’adaptessin als diferents espais de la clínica i tractessin de crear una connexió visual per a tots els edificis que es perd en els diferents entorns arquitectònics. Es va posar especial èmfasi en assegurar la percepció d'orientació espacial reforçant la informació direccional en els eixos de desplaçament vertical, a les cruïlles importants o en els punts de transició entre edificis que ajudin a entendre en quin edifici i en quina planta es troba l'usuari a cada moment.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.