Ajuntament de Trillo

Senyalització, Senyalització urbana
08 d’ag.. 2018, Trillo, Espanya

Ajuntament de Trillo

Trillo. Guadalajara. Espanya.

Un projecte molt especial a la vora del riu Tajo

Al 2011 vàrem rebre la trucada del dissenyador Javirroyo per col·laborar industrialment en la fabricació de dos escultures per a l’Ajuntament de Trillo, a Guadalajara. Aquest municipi castellanomanxec, igual que a d’altres moltes poblacions espanyoles, estava incorporant rotondes a les carreteres d’accés a l’entrada i sortida de Trillo.

Una d’aquestes escultures era un conjunt escultòric ubicat a la rotonda de la sortida, homenatge al tradicional ofici dels “gancheros” que es dedicaven a baixar troncs de fusta des de dalt de les muntanyes fent servir la força de l’aigua del riu Tajo. El camí de la fusta continuaria fins a la localitat d’Aranjuez, on s’acabava el seu viatge fluvial, per ser tractada en diferents factories. El nom de “gancheros” prové dels ganxos que feien servir per anar orientant o empenyent els troncs que quedaven aturats al llarg de la travessa.

A la rotonda d’entrada Javirroyo va plantejar un núvol de 50 peixos què es movien amb la força de l’aire, representant l’aigua, el moviment i l’energia.

Javirroyo tenia molt clares les idees de les escultures que volia i Signes el va assessorar a la part industrial, en l’elecció de materials i en els acabats. La producció, el muntatge i la il·luminació van estar a càrrec de la nostra Companyia. Les escultures es varen construir en acer corten i suports d’acer inoxidable pels “gancheros” i els peixos en moviment, en acer corten.

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.