Signes en el Madrid Design Festival 2020

You are here:

Amb motiu de Madrid Design Festival 2020, Signes va participar en una trobada entre empreses espanyoles que promouen concursos i premis internacionals per a donar suport al talent emergent en diferents àmbits de la creació com el disseny, l’interiorisme, l’arquitectura i l’artesania artística. A més de l’empresa organitzadora, Andreu World, al costat de Signes van participar Cosentino, Roca i la Fundació Loewe.

Signes va organitzar els Premis Signes entre 1995 i 2005 a fi de promoure entre els estudiants dels últims cursos de les escoles de disseny, la inquietud per la recerca i la cerca de nous arquetips en l’àmbit de la implantació d’Identitat Corporativa i la Senyalització.

En les seves últimes edicions la convocatòria era internacional i estava organitzada des de la Fundació Signes (l’objecte de la qual era la promoció i el desenvolupament del disseny, principalment gràfic i industrial, fent costat especialment a estudiants de disseny o dissenyadors que s’inicien en l’exercici de la seva professió).

Els jurats estaven sempre integrats per noms de prestigi nacional i internacional com Ron Arad, Mario Eskenazi, Alan Fletcher, Juan Gatti, Javier Mariscal, Oliviero Toscani, Fernando Gutiérrez, Juli Capella, Josep Maria Mir, Pati Núñez, Alberto Anaut, Italo Lupi, Jorge Wagesberg, Carlos Rolando, Jaime Hayón, Óscar Tusquets, Erik Spiekermann o Luis Morillas, entre altres.

Una de les singularitats del Premi Signes era el disseny del trofeu. En cada edició es renovaven, al contrari del que succeeix en els premis professionals. Signats per dissenyadors de primer nivell (Pepe Cruz Novillo, Óscar Mariné, Alberto Corazón, Isidro Ferrer, Daniel Nebot i Ettore Sottsass entre altres), es fabricaven tres peces úniques per a les categories d’or, plata i bronze.

Atorgava inicialment tres premis per valor de 6.000 euros que després es van substituir per una cosa molt més valuosa: una oportunitat professional en forma de beca per a treballar durant sis mesos en llocs com Fabrica (Benetton), Interaction Design Institut Ivrea (Olivetti) o l’Estudi Mariscal.

Web del Madrid Design Festival 2020