05 d’abr.. 2023

Premi Signes

Edició especial 40 aniversari

Edició especial 40è aniversari. Signes fa 40 anys i ho celebra amb una edició especial dels Premis Signes

Els Premis Signes per a estudiants de disseny van néixer un bon dia del 1995 per iniciativa particular de Signes, dirigits a tots els estudiants matriculats a l’últim curs de les escoles de disseny d’aquest país. Els jurats d’aquelles deu edicions van ser de qualitat extraordinària, insòlita per a una convocatòria nascuda d’una mitjana empresa:

Alan Fletcher, Óscar Tusquets, Ron Arad, Mariscal, Óscar Mariné, Jaume Hayon, Erik Spiekermann, Pepe Cruz Novillo, Carlos Rolando, Lluís Morillas, Juan Gatti, Daniel Giralt-Miracle, Olivier Toscani o Fernando Amat entre molts altres, van avaluar la qualitat dels treballs presentats.

Durant diversos anys es van concedir beques als guanyadors del premi a: Fabrica, fundada per Benetton a Treviso, Interaction Design Institute, fundat per Telecom Italia i Olivetti a Ivrea ia l’estudi de Javier Mariscal a Barcelona.

El Premi Signes va permetre a l’empresa entrar en contacte amb el talent emergent dels futurs dissenyadors que s’estaven formant en aquell moment. Avui, molts són reconeguts professionals del disseny.

Amb l’excusa del seu 40è aniversari, Signes ha volgut reeditar de manera especial el Premi Signes per tornar a connectar amb els que seran el futur d’aquesta professió i alhora amb un tema que ens convida a pensar-hi dia de demà: “Com serà – o no serà – la senyalització d’aquí a 40 anys?”.

EL TROFEU

Si es pensa en el trofeu com el reconeixement final a un gran esforç, aleshores és just que aquest sigui en si mateix un premi especial. Encara més quan el reben joves estudiants a punt de començar la seva carrera professional.

Signes sempre ha buscat el millor per a ells, i durant les deu primeres edicions del Premi Signes, va convidar dissenyadors consagrats per crear aquests trofeus únics. Peret, Antoni Morillas, Pepe Cruz Novillo, Javier Mariscal, Carles Rolando, Daniel Nebot, Óscar Mariné, Alberto Cor, Isidre Ferrer i Ettore Sottsass. Tots van posar el millor de la seva creativitat per crear trofeus únics.

El trofeu d’aquesta edició especial del Premi Signes és una reedició de “El flechazo”, dissenyat pel gran mestre del disseny Alberto Corazón per a la 8a Edició del Premi Signes “El flechazo”. Alberto ens va deixar el 2021 i Signes ha volgut fer un homenatge a la seva memòria.

EL JURAT

Un any més, el jurat dels Premi Signes és de luxe. En aquesta desena convocatòria els treballs han estat jutjats per:

– Mario Eskenazi · Dissenyador Gràfic

– Malika Favre · Il·lustradora i Dissenyadora gràfica

– Rupert Goddard · Director de Disseny Gràfic i Associat de Foster & Partners

– Marisa Gallén · Dissenyadora gràfica

– Javi Royo · Il·lustrador i Dissenyador Gràfic

– Benedetta Tagliabue · Arquitecta

ELS GUANYADORS

1r premi

– Autora: Oumou Barry

– Escola: ESDAPC Catalunya (Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya). Barcelona

– Rep 4040€, el trofeu d’or, un diploma i un certificat per a l’escola.

Lema: IRIS

Sistema d’orientació i rastreig per lents de contacte intel·ligents.

Per la seva anàlisi i visió a l’hora d’integrar elements com la personalització dels projectes de wayfinding en el futur.

“Per la seva aposta atrevida en la descripció de la desaparició dels elements físics estàtics i la integració de la tecnologia en interfícies que fan que el propi cos humà sigui en el futur un cos tecnològic.

Per la seva valentia a l’hora d’apostar per eines que ja es comencen a investigar i que de ben segur estaran presents a la nostra vida quotidiana.”

2n Premi

– Autores: Nuria Berruezo i Gabriela Marante

– Escola: ESNE – UDIT. Universitat de Disseny i Tecnologia. Madrid

– Rep el trofeu de plata i un diploma

Lema: SEIJAKU

Sistema de senyalització conformat per elements d’intel·ligència artificial interactius i network de línies integrades als sòls, que facilita el trànsit de les persones dins dels aeroports i optimitza les circulacions.

3r Premi

– Autor: Oriol O’Callaghan Alós

– Escola: Universitat de Barcelona

– Rep el trofeu de bronze i un diploma

Lema: GAIA

Resum: Sistema de senyalització que utilitza materials ecològics, reciclats i biològics, i incorpora hologrames per a la informació secundària.

LLIURAMENT DE PREMIS

El lliurament del Premi Signes 40 Años va tenir lloc el 22 de febrer a la sala Luz de Gas de Barcelona.

A l’acte, presentat per Òscar Dalmau, la dona d’Alberto Corazón, Ana Arambarri, i Manel García, CEO de Signes van fer entrega dels trofeus i diplomes als guanyadors.

També es va celebrar la festa del 40è aniversari de Signes.

 

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.