Premi Signes

#premisignes40

Premi Signes 40 aniversari

Amb l’excusa del nostre 40 aniversari, hem volgut reeditar els Premis Signes per a Estudiants de Disseny.

Els Premis Signes per a Estudiants de Disseny van néixer un bon dia del 1995, per iniciativa particular de Signes, adreçats a tots els estudiants matriculats a l’últim curs de les escoles de disseny del país. Els jurats d’aquelles deu edicions van ser d’una extraordinària qualitat, insòlita per a una convocatòria nascuda en una mitjana empresa: Alan Fletcher, Òscar Tusquets, Ron Arad, Mariscal, Òscar Mariné, Jaime Hayon, Erik Spiekermann, Pepe Cruz Novillo, Carlos Rolando, Lluís Morillas, Juan Gatti, Daniel Giralt-Miracle, Oliviero Toscani o Fernando Amat entre molts d’altres, van avaluar la qualitat dels treballs presentats.

El Premi Signes ens va permetre entrar en contacte amb el talent emergent dels futurs dissenyadors que s’estaven formant en aquell moment. Avui, molts són reconeguts professionals del disseny.

Amb l’excusa del 40è aniversari, hem volgut reeditar de manera especial el Premi Signes per tornar a connectar amb els que seran el futur d’aquesta professió i alhora amb un tema que ens convida a pensar el dia de demà: “ Com serà – o no serà – la senyalització d’aquí a 40 anys?”.

EL TROFEU

Si es pensa en el trofeu com el reconeixement final a un gran esforç, aleshores és just que aquest sigui en si mateix un premi especial. Encara més quan el reben joves estudiants a punt de començar la seva carrera professional.

Signes sempre ha buscat el millor per a ells, i durant les deu primeres edicions del Premi Signes, va convidar dissenyadors consagrats per crear aquests trofeus únics. Peret, Antoni Morillas, Pepe Cruz Novillo, Javier Mariscal, Carles Rolando, Daniel Nebot, Óscar Mariné, Alberto Cor, Isidre Ferrer i Ettore Sottsass. Tots van posar el millor de la seva creativitat per crear trofeus únics.

El trofeu d’aquesta edició especial del Premi Signes és una reedició d’“El flechazo”, dissenyat pel gran mestre del Disseny Alberto Corazón per a la 8a Edició del Premi Signes “El flechazo”. Alberto ens va deixar el 2021 i Signes ha volgut fer un homenatge a la seva memòria.

Trofeo Premio Signes

EL JURAT

Un any més, el jurat dels Premi Signes és de luxe. En aquesta desena convocatòria els treballs han estat jutjats per:

Mario Eskenazi · Dissenyador Gràfic

Malika Favre  · Il·lustradora i Dissenyadora Gràfica

Rupert Goddard · Director de Disseny Gràfic i Associat de Foster & Partners

Marisa Gallén · Dissenyadora Gràfica

Javi Royo · Il·lustrador i Dissenyador Gràfic

Benedetta Tagliabue  · Arquitecta

1r Premi

Autora: Oumou Barry

Escola: ESDAPC Catalunya (Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya). Barcelona

Rep 4040€, trofeu d’or, diploma i certificat per a l’escola.

Lema: IRIS

Sistema d’orientació i rastreig per lents de contacte intel·ligents.

Per la seva anàlisi i visió a l’hora d’integrar elements com la personalització dels projectes de wayfinding en el futur.

Per la seva aposta atrevida en la descripció de la desaparició dels elements físics estàtics i la integració de la tecnologia en interfícies que fan que el propi cos humà sigui en el futur un cos tecnològic.

Per la seva valentia a l’hora d’apostar per eines que ja es comencen a investigar i que de ben segur estaran presents a la nostra vida quotidiana.

2n Premi

Autores: Nuria Berruezo i Gabriela Marante

Escola: ESNE – UDIT. Universitat de Disseny i Tecnologia. Madrid

Rep el trofeu de plata i un diploma

Lema: SEIJAKU

Sistema de senyalització conformat per elements d’intel·ligència artificial interactius i network de línies integrades a terra, que facilita el trànsit de les persones dins dels aeroports i optimitza les circulacions.

3r Premi

Autor: Oriol O’Callaghan Alós

Escola: Universitat de Barcelona

Rep el trofeu de bronze i un diploma

Lema: GAIA

Sistema de senyalització que utilitza materials ecològics, reciclats i biològics, i incorpora hologrames per a la informació secundària.

LLIURAMENT DE PREMIS

El lliurament del Premi Signes 40 Anys va tenir lloc el 22 de febrer a la sala Luz de Gas de Barcelona. A l’acte, presentat per Òscar Dalmau, la dona d’Alberto Corazón, Ana Arambarri, i Manel García, CEO de Signes van fer entrega dels trofeus i diplomes als guanyadors. També es va celebrar la festa del 40è aniversari de Signes.

Suscríbete a nuestra newsletter

No seremos muy insistentes. De vez en cuando te informaremos de nuestros nuevos productos y proyectos. ¡Estamos seguros de que te gustarán!

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.