19 de febr.. 2020

Signes al Madrid Design Festival 2020

Amb motiu del Madrid Design Festival 2020, Signes ha participat a una trobada d’empreses espanyoles que promouen concursos i premis internacionals per donar suport al talent emergent de diferents àmbits de la creació com el disseny, l’interiorisme, l’arquitectura i l’artesania artística. A més de l’empresa organitzadora, Andreu World, les empreses que van participar al costat de Signes van ser Cosentino, Roca i la Fundació Loewe. 

Signes va organitzar els Premis Signes entre els anys 1995 i 2005, amb l’objectiu de promoure entre els estudiants de l’últim curs de les escoles de disseny la inquietud per la investigació i la recerca de nous arquetips a l’àmbit de la implantació d’Identitat Corporativa i la Senyalització.

Durant les últimes edicions la convocatòria va devenir internacional i es va organitzar des de la Fundació Signes (l’objecte era la promoció i el desenvolupament del disseny, principalment gràfic i industrial, donant suport especialment a estudiants de disseny o dissenyadors que començaven a exercir la seva professió).

El jurat de cada any estava integrat per noms de prestigi nacional i internacional com Ron Arad, Mario Eskenazi, Alan Fletcher, Juan Gatti, Javier Mariscal, Oliviero Toscani, Fernando Gutiérrez, Juli Capella, Josep Maria Mir, Pati Núñez, Alberto Anaut, Italo Lupi, Jorge Wagesberg, Carlos Rolando, Jaime Hayón, Óscar Tusquets, Erik Spiekermann o Luis Morillas entre d’altres.

Una de les singularitats del Premi Signes era que el disseny del trofeu es renovava a cada edició, al contrari del que succeeix a la majoria de premis professionals. Es fabricaven tres peces úniques per a les categories d’or, plata i bronze, signats per dissenyadors de primer nivell (Pepe Cruz Novillo, Óscar Mariné, Alberto Corazón, Isidro Ferrer, Daniel Nebot i Ettore Sottsass entre d’altres).

Inicialment s’otorgaven tres premis valorats en 6.000 euros i més tard es van substituir per beques que van donar l’oportunitat professional per a treballar durant sis mesos a empreses com a Fabrica (Benetton), Interaction Design Institut Ivrea (Olivetti) o a l’Estudi Mariscal.

Web de Madrid Design Festival 2020

back to top

Utilitzem cookies pròpies i de tercers, per realitzar l'anàlisis de la navegació dels usuaris. Fent click en ACCEPTAR, considerarem que estàs d’acord amb el seu ús. Pots canviar la configuració o obtenir més informació AQUÍ.